Detaliul care face diferența dintre UI și UX



Tu cum ai aprecia calitatea site-ului tu în momentul de față? Funcional i atrgtor pentru clienii ti, nu-i aa? Ei bine, sunt anse ca acestuia fie să îi lipsească funcionalitatea sau aspectul, fie ambele! În ziua de astzi, pentru ca un website să aibă succes, e nevoie sofere o experiență de calitate utilizatorului, fiind uor de navigat i satisfctor în acelai timp. Aceste două aspecte fac parte din UI / UX, User Interface i User Experience, iar acestea sunt folosite pentru Web Design. Ce înseamnă UI / UX sau care este diferena dintre acestea poate prea dificil de îneles, dar de aceea te aflii aici - ca să învei mai multe.

Mai întâi, hai să explicm pe scurt ce este User Interface(UI) i User Experience (UX):

DESIGN UI (User Interface)
Când te gândeti la User Interface, te gândeti la primul lucru pe care îl vede vizitatorul website-ului tu: designul grafic. Responsabilitatea principală a UI este utilizarea unor elemente puternice de design care vor putea ghida utilizatorul pe website-ul tu. Cum este prezentat vizual website-ul tu este important pentru interaciunea iniială cu clienii ti, fcându-i să dorească să continue cu restul website-ului i să investească în serviciul / produsul tu. 

DESIGN UX (User Experience)
Odată ajuns pe site-ul tu, utilizatorul are parte de o experiență. Tu eti responsabil ca acesta să aibă parte de una plcută care să îl readucă de cât mai multe ori înapoi. Prin intermediul UX User Experience te asiguri că procesul navigrii i interacionrii cu produsul sau serviciul tu este cât se poate de satisfctor. Aceasta se face prin facilitatarea interaciunii clientului cu produsul sau seriviciul tu. Este vorba de optimizarea website-ului prin intermediul diferitelor instrumente: date de contact uor de gsit, navigarea de la A la B i apoi la C simplă și clară etc.

Bun, acum că am stabilit ce înseamnă fiecare în parte i care sunt diferene dintre acestea e momentul să aflii cum se întreptrund UI / UX?

UI i UX sunt interdependente. Nu pot tri unul fră cellalt. În timp ce website-ul tu poate avea un design grozav, poate fi dificil de navigat. Ce indică acest lucru? UI (User Interface) puternic i UX (User Experience) sczut. Pe de altă parte, site-ul tu poate avea un design îngrozitor, dar este foarte uor de utilizat. Ce indică acest lucru? Un UX puternic i un UI slab. Este de importanță vitală ca site-ul tu să fie puternic atât în ceea ce privete interfaa acestuia, cât i în experiena utilizatorului dacă i doreti să obii rezultatele pe care compania ta poate să le ofere.

Care sunt beneficiile unei colaborri de succes ale unui design UI / UX : 

1. Mai mult trafic pe site-ul tu prin intermediul unui SEO mult mai eficient 
2. Utilizatorii interacionează și petrec mult mai mult timp pe site-ul tu
3. Comunic
ă mesajul mult mai clar i sigur
4. Ajut
ă la identificarea audienei i a obiectivelor dvs.
5. Cre
te rata de conversie

O combinaie echilibrată între UI/UX design duce la fidelizarea clienilor: dacă clientul are parte de o experiență bună pe website-ul tu, probabilitatea ca acesta să revină crete. Peste 80% dintre utilizatori sunt mai puin probabil să se întoarcă pe un site după o experiențămai puin favorabilDesprea acea creare website profesional despre care vorbim cu totii este vorba prin luarea in considerare a UI/UX.

Succes i nu uita să te informezi în permanență pentru a te asigura că iei decizia cea potrivită afacerii tale.

Comments

Popular posts from this blog

3 motive de ce crearea unui magazin online personalizat este cea mai la îndemână metodă de a genera venit pasiv

5 motive pentru care un blog susține ideea crearii unui magazin online personalizat

8 Greșeli mobile de dezvoltare a site-urilor pe care fiecare dezvoltator trebuie să le evite