8 Greșeli mobile de dezvoltare a site-urilor pe care fiecare dezvoltator trebuie să le evite



Numărul de utilizatori care accesează un website sau o aplicație web pe dispozitivele mobile e în creștere constantă. De asemenea, motoarele de căutare populare, cum ar fi Google, utilizează un nou algoritm pentru clasificarea websiteurilor și anume optimizarea pentru mobil. Așa că întreabă-te: Este websiteul meu mobile-friendly? Dacă vrei să pui în aplicare ideea de creare website, e un aspect foarte important. Prin urmare, în ziua de azi, întreprinderile se concentrează pe îmbunătățirea experienței pe mobil a utilizatorilor. Majoritatea, cei care sunt conștienți de potențialul de a menține clienții interesați și de a-i transfoma în cumpărători pe care îl are un website optimizat sunt foarte specifici în solicitările transmise unui web-developer: creare website optimizat pentru mobil. Cu toate acestea, este important, de asemenea, ca un web-developer să evite o serie de greșeli pentru ca websiteul să furnizeze o experiență optimă pentru utilizatorii dispozitivelor mobile.

1) Website care nu este sensibil (responsive)

Primul pas în procesul de creare website optimizat este alegerea abordării. Un website responsive este prima prioritate. De ce e atât de important? În acest fel, poți avea un website care se potrivește pe toate dispozitivele cu un singur cod. Sunt diverse tehnici și abordări care oferă posibilitatea de creare website responsive printre care HTML5, CSS3 și JavaScript. De asemenea, o bază de cod unică facilitează adăugarea unor noi funcționalități pe site și furnizarea unui conținut actualizat utilizatorilor

2) Website care nu pune accent pe viteza de încărcare

Media de atenție a utilizatorilor mai nou a scăzut la 3 secunde. De asemenea, Google utilizează viteza de încărcare ca unul dintre criteriile de clasificare a website-urilor. Majoritatea utilizatorilor accesează în prezent site-uri web prin intermediul conexiunilor de internet mobil cum ar fi 2G, 3G și 4G. Conexiunile de internet pe mobil sunt mult mai lente decât rețelele prin cablu și Wi-Fi. Și având în vedere interesul crescut al utilizatorilor pentru website-urile optimizate pe mobil, cred că e timpul să iei în vedere acest aspect în procesul de creare magazin online.

3) Website care nu are butoane de acțiune optimizate tactil

Un web-developer se poate ocupa de creare website de prezentare responsive cu un singur cod și astfel îl face potrivit pentru toate dispozitivele. Cel mai important aspect când vine vorba de creare website optimizat pentru mobil e accesibilitatea: poate să navigheze cu o singură mână utilizatorul? Dacă, da - ai făcut o treabă bună. Dacă nu - mai ai de lucrat puțin la sensibilitatea website-ului. De asemenea, utilizatorii trebuie să citească și să acceseze conținutul web pe ecrane mai mici. De aceea devine esențială pentru dezvoltatori optimizarea elementelor cheie ale unui website, cum ar fi butoanele de acțiune, navigarea prin meniuri și orice altceva ce implică touch-screen-ul.

4) Website care nu are formularele optimizate pentru mobil

La fel ca un website pe desktop, un website pe mobil poate colecta informații despre utilizatori prin intermediul formularelor. Când vine vorba de creare website e foarte important ca formularele să fie optimizate pentru dispozitivele mobile pentru a facilita trimiterea datelor. E nevoie să fie concise și să furnizeze numai informații relevante. Orice fel de spațiu suplimentar nu are ce căuta într-un formular pe mobil.

Spor la creare website! Asigură-te că ești bine informat înainte să pornești la drum. Dacă ai în vedere aceste aspecte cu siguranță website-ul tău va avea succes!

Sursa articol: Vandytech - vandytech.ro

Comments

Popular posts from this blog

3 motive de ce crearea unui magazin online personalizat este cea mai la îndemână metodă de a genera venit pasiv

5 motive pentru care un blog susține ideea crearii unui magazin online personalizat